Hoe draag je een mondkapje?

Mondkapje voorbeeld

Nu een mondkapje overal in Nederland dringend geadviseerd wordt is het wel handig om te weten hoe je er een draagt. In dit artikel leggen we je uit hoe je er eentje opzet en waar je deze het beste kan bestellen.

Hoe zet je het mondkapje op?

Zorg dat je van te voren je handen voor minstens 20 seconden gewassen hebt, zodat je niet met je handen je mondkapje besmet.

  1. Pak vervolgens de elastieken van je mondkapje en zet de elastiekjes om je oren. 
  2. Druk de neusklem een beetje in zodat het goed blijft zitten
  3. Raak tussendoor het mondkapje niet aan zodat het schoon blijft.
  4. Test het desnoods even met ademen of er niet teveel lucht langs je gezicht gaat.

Het mondkapje kun je maximaal 3 uur aan één stuk dragen. Zet het dan ook niet tussendoor af!

Hoe zet je het mondkapje af?

Pak het mondkapje weer vast bij de elastiekjes en zet het van je hoofd af, zonder het mondkapje bij de voorkant vast te pakken. Gooi het vervolgens weg in een prullenbak als het niet te wassen is, zoals een papieren mondkapje. Papieren mondkapjes kun je niet hergebruiken volgens het RIVM. Een stoffen mondkapje kun je wel hergebruiken, maar moet je het wel wassen voor hergebruik.

Waar kun je mondkapjes bestellen?

Sinds 1 december zijn mondkapjes verplicht, en is het belangrijk om een aantal op voorraad te hebben om bijvoorbeeld niet geweigerd te worden bij openbare gebouwen. Bij ikzoekmondkapjes.nl kun je mondkapjes vergelijken op basis van prijs en kwaliteit. We hebben een flink aantal soorten stoffen niet-medische mondkapjes op voorraad, duurzamer dan het dragen van papieren niet-herbruikbare mondkapjes.

In deze crisis is het belangrijk om er voor elkaar te zijn, dus laten we onze verantwoordelijkheid nemen en een mondkapje dragen om te laten zien dat we geven om elkaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *